Frustrerad...bara förnamnet :(

Insnöad på regelverket.....vi MÅSTE helt enkelt förenkla för barn och ungdomar att börja tävla!! 
 
Ena dagen heter det att barn mest ska hoppa Clear Round, sedan föreslår man att detta ska bort från tävlingsbanan.......istället ska klasserna vara bedömning A eller A/A.
För den oinsatta är detta i princip samma sak - dock har ryttaren rätt att göra omstart i CR - och det behöver många små nervösa ryttare att göra!! Även vuxna på häst för den delen....unghästar som gärna vill titta sig om lite extra......
Så kan det gå :) Ebba och en väldig het Snobben som kastar sig in i trekombinationen mars-14:)
 
Pay & Jump i all ära, men det är inte lika utbildande.....VARFÖR!?
Jo, du behöver inte ha en godkänd banbyggare som ser till att allting är bra byggt och med lämplig svårighetsgrad mm och du behöver inte ha en godkänd domare som hjälper till att lotsa dig genom regelverkets alla måsten.....alltså inte så förberedande som det sägs att det kan vara.  Alla har inte kunniga föräldrar och kanske tränare som finns tillgänglig och hjälpa till!
 
Fram för fler Pay & Jump, men att man kan arrangera detta som träningstävling och låta ungarna få rosett! Spelar roll för förbundet eller?? 
Fram för lokala tävlingar på samma nivå som idag och med clear round i lägsta klassen!
 
Ska vi få fram bra tävlingsryttare så måste det finnas massor av enkla tillfällen till tävlingar!
Tycker oxå att det kan räcka med att ha godkänd banbyggare och godkänd domare eller överdomare på lokal nivå - billigare för klubbarna! Så...nu gjorde jag mig själv arbetslös....men jag pratar inte för egen fördel - jag pratar för sportens!
 
Vi MÅSTE faktiskt skilja på Elittävlingar och lokala tävlingar vad kostnader och regelverk och lagar och förordningar och bestämmelser beträffar!

Kommentarer
Postat av: Annakarin

Vettiga åsikter som alltid !
Att ta bort möjligheten att rida clear round på lokala tävlingar är absolut inget som främjar utbildning/utveckling av nästa generation ryttare, eller för den delen unga hästar. Går ju dessutom stick i stäv med att barn inte ska tävla ?! Vilket jag i och för sig tycker är helt galet. Rätt support från omgivningen är förstås viktigt men av alla de ungar jag haft i träning har alla älskat att tävla !!! Predikar alltid att första åren tränar man på att tävla - där är clear round bedömningen ovärderlig.

Svar: Absolut :)
Ann "Bella" Rodhelind

2014-04-09 @ 13:24:26
URL: http://www.blogg.frohlich.nu
Postat av: Susanne

👍👍

2014-04-09 @ 14:46:53
Postat av: ・゚♥ ✞ ✧:* NEAAA! *:・゚♥ ✧* ▲

Det är säkert sant! Själv tävlar jag inte så jag vet inte. Dock hyllar jag Svenska Ridsportsförbundet för att dom äntligen har gett sig och gör kandar och sporrar frivilligt i dressyr :)

2014-04-09 @ 19:17:52
URL: http://nattstad.se/neapocalypse
Postat av: Nikki

Håller med till punkt å pricka!

2014-04-09 @ 22:08:07
URL: http://www.webrider.se/italianhorselife
Postat av: Magnus J

Håller med till 100%

Vi som liten klubb och kör några Pay&Jump samt tävling på lokal nivå några ggr om året. Hur tänker de om de plockar bort CR som vi får de flesta starter i. De som åker på dessa små lokala tävlingar är ju oftast de som inte kommit så långt i tävlingssammanhang eller som är ute med sina unghästar. Vad skall vi ha för tävlingar i framtiden? Även kostnaden som du nämner som för oss innebär att vi behöver ca 90 starter för att det skall gå ihop sig på en lokal tävling och då täcker detta de kostnader vi har för funktionärer vi måste ha i domare, överdomare och banbyggare samt program man skall använda även om Equipe är frivilligt. Då har vi inte tagit hänsyn på alla frivilliga timmar som klubbarna lägger ner runt en tävling. Som sagt man måste försöka förenkla tävlandet på de små lokal tävlingarna så är det nog fler som vågar sig på att ha tävlingar. Detta skapar ju på sikt fler ryttare som vill tävla på lite högre nivå. Ska man ha en spets så behövs även bredden.

Svar: Så himla rätt Magnus!
Ann "Bella" Rodhelind

2014-04-10 @ 08:41:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0