Sååå ledsen....:(((((

Igår när Ebba skulle rida Wilma lät det som att det "knarrade" om Wilma!  Inte så högt, men ett mystiskt ljud! Wilma var pigg och Ebba skrittade ut en sväng och hon kändes som vanligt. Rörde lite på henne i ridhuset en stund i trav och galopp och inget konstigt.
 
Idag när Ebba hämtade henne i hagen "knarrade" det så hördes på tio meters håll !!!!!  Har aldrig någonsin hört något liknande - som att det inte fanns någon ledvätska någonstans - som en knarrande sadel !!!
 
Vi kände igenom henne och ingen värme, ingen svullnad - ingenting!  Tyckte hon rörde sig lite lite stelt så Ebba fick springa med henne och då såg vi en liten liten hälta på vänster fram. Hon fick springa en gång till och nu var hon halt höger fram - OCH ena bak!!!!!!!
 
Jag ringde så klart veterinären - bästa LG - och fick komma med en gång.  När vi kom dit och lastade ur vinglade hon bak och knixade.....Sedan fick hon stå stilla en stund medans han kände igenom henne - inga konstigheter!
Fick gå lite och inget "knarrande" ljud alls!!!
Dax att springa rakt fram och Wilma var riktigt rejält halt på vänster fram!   Bedövade hovleden (där hon vrickade sig i september), sprang igen, men lika halt!  Böjde och kollade både högt och lågt, skithalt hela tiden!  Bedövade kota och knä och medans vi väntade på att bedövningen skulle ta, började det "knarra" igen!  LG hade aldrig hört något liknande, men var ändå inte så orolig - Wilma såg pigg ut för övrigt och mumsade gräs med frisk aptit!
Vi sprang igen och lika halt - trots all bedövning!  Muskulärt bogparti, rygg mm mjuk och ingen reaktion!
 
Vi åkte hem lika undrande som när vi kom......Ett fall för Dr House!!
Wilma får gå i hagen denna veckan och vi får helt enkelt hålla koll om hon svullnar eller reagerar på annat sätt!  Det går ju liksom inte att behandla något som inte är........
 
För tre veckor sedan kollade vi ju tänderna och som en extra koll böjde LG henne för att vi skulle veta att hon var riktigt fräsch inför sommarsäsongen......OCH HON VAR KLOCKREN!!!!!
Nu blir det nog ingen sommarsäsomg alls........vi är såå otroligt ledsna :(((( 
 
Wilma busar i hagen december 2013 - foto av Malin Wengdahl
 
Man har en enda häst som man vårdar ömt och misstaget vi gör är väl att släppa ut dom i hagen.......det är där det händer......men samtidigt är dom hästar och måste så klart få vara det, men det känns så oerhört tragiskt!
Ebba tar studenten om ett år och efter det vill hon ut och resa och prova livet utan häst.  Sista månaderna på gymnasiet är det mycket - både plugg och annat bus och ska man tävla på lite högre nivå kan det vara svårt att få ihop det!  Ebba har aldrig provat livet utan häst, har ridit sedan hon var 2½.....Wilma ska alltså säljas till våren tyvärr, men hon är liksom inte en "mammahäst" att lufsa runt på i skogen....hon älskar att tävla hoppning och det ska hon få göra!
 
Livet blir inte alltid som man tänkt sig.....även om jag är väldigt positiv av mig och tänker många positiva tankar, så är jag ikväll väldigt, väldigt ledsen över detta!  Först Emma & Monja och nu Ebba & Wilma!
 
Som tur är så kommer mitt underbara lilla barnbarn Charlie om ca en timme och vi ska få njuta av hans sällskap hela veckan!  Tur att det finns annat i livet att glädjas åt!

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Massor av kramar

2014-06-02 @ 22:26:29
Postat av: Annika

Fin häst!

2014-06-03 @ 13:00:46
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0