Ponnyförälder ...:)

Hur har det kunnat bli ett skällsord!!???   "Dessa jäkla ponnyföräldrar"......
 
Under alla år som jag har varit hoppdomare (sedan slutet av 70-talet)  har det alltid funnits folk som gnäller när klubben ska arrangera ponnytävlingar......"så jobbigt med alla kategorier.....och så jobbigt med alla ungar......och alla dessa jäkla ponnyföräldrar....och dom är ju så gnälliga......och dom bara härjar om allt".....
GRÄSLIGT tråkigt att höra!  Självklart finns det avarter inom alla grupper, men detta gör mig upprörd!  Hur kan folk som inte gillar ponnysporten dra alla över en kam ständigt och jämt?
 
NEJ säger jag - ponnyföräldrar är ju FANTASTISKA! (De flesta föräldrar är oxå fantastiska eftersom alla vill sina barns bästa så klart!)
Just inom ridsporten krävs det ju verkligen att föräldrarna ÄR engagerade, annars är det svårt att komma iväg på träningar och tävlingar!  Föräldrarna ställer ju upp för sina ungar på alla vis och ser till att deras barn har möjlighet att få ägna sig åt det dom älskar mest i hela världen!!  Dom byter bil för att kunna få dra släpet, dom tar extra körkort för att kunna köra, dom ställer mycket av sina egna intressen åt sidan för att under ett litet antal år kunna dela fritiden med sina barn!
 
Ponnytiden är kul :)))))  Busungar efter en träning :)
 
Det formligen kryllar av föräldrar som jobbar och sliter häcken av sig för att få ihop ekonomin för att kunna låta barnet tävla och kunna träna!  Det finns massor av föräldrar som flera gånger i veckan kör flera mil för att ryttaren ska kunna träna i ridhus under de tråkiga vintermånaderna när isen ligger på skogsstigarna!  Hela familjerna är många gånger engagerade för att få allt att funka och de flesta av ponnyungarna är glada och tacksamma över det!
 
Ponnytiden är förhållandevis kort, men så fantastiskt rolig!!!  
 
ATT VARA PONNYFÖRÄLDER - det är något man ska känna sig STOLT över!!  Tänk så enormt mycket tid vi får tillbringa med våra barn och tänk vilken fantastisk kontakt och samhörighet vi får med våra ungdomar!
JAG är i alla fall stolt över att ha varit en ponnyförälder under 14 år (två ridande ungar).
Numera är jag en lika stolt hästförälder till en självständig ryttare som har lärt sig massor i sporten som hon kommer att ha stor glädje av även i "det vanliga livet"!
 
PONNYFÖRÄLDRAR - STRÄCK PÅ ER - SVENSK PONNYSPORT - vi fortsätter att kämpa på för att alla ungar ska få ha en underbar ponnytid och det engagemanget som läggs ner är guld värt för varje liten ryttare!  Detta handlar inte om Curlingföräldrar - detta handlar om genuint hästintresserade vuxna duktiga människor som brinner för ridsporten!
 

RSS 2.0