Min hemsida :)

Kom just på att för dig som kanske läser min blogg och undrar vem jag är, så kan du gå in på min hemsida www.equuscabella.se
 
Där finns ett ganska långt inlägg om mig och min bakgrund :)
 
 

Ponnyglädje :)

Nu måste jag ju skriva ett litet mer vardagligt inlägg som gör mig varm i hjärtat :)
Vi har haft en av mina elevers ponny på lite tillridning en månad då är han dessvärre är lite lat mot sin pilot!  Efter ett par ridpass och lite tömkörning har han gått som en klocka  och NU till det bästa: Hans goa ryttare har nu lyckats knäcka koden hur hon rider honom i form och hon lyser som en sol! Det är ju detta som gör att man älskar ponnysporten!  Det finns inget roligare än att se hur poletten ramlar ner och lyckan lyser runt hela ekpaget!  Detta glädjer en "gammal fröken" - hahaha!  Sedan var det ju bonus att några av eleverna varit och hoppat regionalt och nollat både LB o LA med placeingar dessutom - riktigt roligt! :)
 
"Prinsessan Wilma" fick vila idag då Ebba inte fick rida - hon får komma ut i skogen  en runda i morgon förmiddag i stället!  I veckan som kommer blir det lite genomgång av Wilma - då kommer Cina som är fysioterapeut och känner igenom henne.  Det blir även avmaskning mot styngflugan den närmaste veckan och sen vaccination och skoning på det och.....ja, om några veckor ska vi väl vara fit for fight att trimma igång med vinterförberedelser inför tävlingsstarten som vi tänker ha i Vetlanda i mitten av februari! 
 
 

NEJ.....eller JA.......respekt:)

"Vem vet - inte jag - vem vet - inte du - vi vet inget idag - vi vet inget nu" Lisa Ekdahls gamla slagdänga kommer osökt i tanken!
Ungefär så känns det så här på lördagskvisten.......jag tror mig veta och förstå vad jag vill (naturligtvis pratar jag ponnydebatt IGEN)  Tjatkärring eller - jaja - men då är det så :)
 
Döm om min förvåning när jag ramlar in på sidan "JA till Stilhoppning" och hela det grundläggande inlägget handlar om att dom är FÖR stillhoppning på mästerskap MEN som separat klass!?  Det är ju för farao det vi i gruppen "NEJ till Stilbedömning på mästerskap" har sagt hela tiden!?
 
Är det överhuvudtaget NÅGON som lyssnar på NÅGON? Det är inte bara Ridsportförbundet som icke lyssnar - det är ju vi allihop!  När jag var lite och gick i skolan fanns det något som hette läs & hörförståelse - det innebar så klart att man förstod kontentan av det man skulle lära sig!  Idag känns det ofta som att alla människor kan läsa, men dom saknar läsförståelse - alltså vad innehållet i en text EGENTLIGEN betyder - OCH väldigt många människor LYSSNAR inte - dom har fullt upp med att formulera något fyndigt mothugg!
 
Den tråkiga grälsjuka tonen genomsyrar debatten FÖR & EMOT - men efter att ha läst inlägg från bägge håll är det bara att konstatera att vi är rörande överens om att:
Stilhoppning ska införas mycket mera - men redan från lokal nivå!
Stilhoppning får gärna finnas på SM som egen klass i klassen - men inte som avgörande!
Mountain Horse Cupen är en ren stilhoppningsklass och ska så förbli :) I år var den ju äntligen "korrekt" genomförd med stilbedömning hela vägen! (Tidigare år har finalen varit en vanlig klass med omhoppning och de senaste finalerna som jag beskådat på Strömsholm, I Helsingborg och i Borås, var väl inte de mest stilrena omhoppningarna........)
 
Nähä gott folk - nu måste vi ju ALLA snart börja snacka samma språk och förstå att vi alla vill PONNYSPORTEN VÄL!!!  Att jobba mot samma mål även om vi tar lite olika vägar!  jag tycker det är bra att vi inte tycker exakt lika i alla frågor - hur kul vore världen då!?
Nej, men vi måste respektera varandra och inte kasta skit fram och tillbaka - gagnar inte någon!
Jag skulle gärna vilja veta hur vi kan gå ihop på ett vettigt sätt och arbeta oss framåt - jag har stor tilltro till Lena Berggren Wenderyd och Maria Sundin i förbundet som båda vill ponnyfolkets väl på ett eller annat sätt!
 
Måtte vi få behålla befintliga ponnyåldrar & kategorier och tävlingar - kungariket Sverige bedriver redan överförmynderi med det mesta av vad vi får och inte får - låt oss i alla fall själva välja vart och när vi vill åka och tävla!
 

RSS 2.0