Ledig afton....

Blev lite för få till kvällens träning så valde att ställa in - ibland är det bättre att ta det lugnt eftersom jag ändå inte är i toppform :(

Men imorgon skiner solen igen :)

Ska försöka få hjälp att klippa Wilma ikväll istället - hon har blivit väldigt långhårig redan! Ebba pluggar i ett specialprojekt i skolan som kallas Landskampen, så lika bra hon får köra på med det!

Underbara söndag :)

Tidig uppstigning med morgonjour i stallet och direkt iväg till Algutsrum för dagens hoppträning :)
Minus 2 grader på morgonen och vi fick skrapa rutorna och efter ett par timmar supervarmt - härligt med vår!!!
 
Träningen gick väldigt bra för alla - och det är ju så himla kul att se hur en del elever som varit väldigt spända och försiktiga av olika anledningar, inte har haft så mycket erfarenhet på hästryggen osv nu har blivit så otroligt beslutsamma och rider frimodigt på det mesta man sätter upp!  Man blir ju alldeles glad i hela kroppen!
 
Ebba fick lite markkänning idag då Snobben har lite väääääl mycket bjudning och frimodighet på hinder, så när han inte lyssnade in i trekombinationen dök b-hindret upp vääääldigt fort och Snobben kunde inget än kasta sig åt sidan, så Ebba hamnade i hindret - så kan det gå :( :)  En rejäl bula på smalbenet och lite blåmärke på låret blev resultatet av detta :) Ebba skrattade mest - lite snopet blir det för nu för tiden dyker hon ju inte så ofta som hon gjorde när hon var liten - då fick man ju dessvärre plocka upp henne kanske flera gånger i veckan under en period!  Det är ju det jobbiga när ungarna är små....dom åker av mycket lättare när dom är korta och ingenting väger....då behövs inte mycket!  Men står dom bara ut med dom där avsittningarna och inte blir rädda brukar dom bli bra i slutändan :)
 
Wilma hoppade bra - Ebba missade lite i början, men sedan blev det jättebra! Underbara fina Wilma <3
 
Ebba hoppade även en liten runda på Semlan med några missar, men det redde oxå till sig!  Snobben är som sagt som en tiger på hinder och när han bara lyssnar på Ebba funkar det super - han hoppar otroligt bra - men blir alldeles för stark - såklart pga att han är för svag, när han börjar bli lite trött drar han ännu mer - hahaha! 
 
Jajaja - jag har i alla fall haft en alldeles underbar dag IGEN :) och när vi kom hem grillade vi i eftermiddagssolen - helt fantastiskt mysigt!

Lördag 29 mars :)

Så otroligt mörkt det egentligen är överallt när nu alla släcker ner under en timme!!  Man ser ju inte handen framför sig - lite spökaktigt sådär :D Var ute på balkongen en sväng och vilken stjärnklar kväll - helt fantastiskt!
 
I morse gick jag nära 6300 steg på min hundrunda - oj så duktig jag kände mig - hahaha! Sedan blev det vår nya pensionärssyssla - lösa
Underbart foto som duktiga Henke tog idag efter dagens träning på mina två älsklingar <3
 
Melodikrysset i sängen, behagligt tillbakalutad på några kuddar och en stor kopp kaffe i handen :) Gert fick dessvärre ge sig iväg och jobba - typiskt när vi var lediga och hemma samtidigt!
Slappade ett par timmar innan Ebba och jag drog till stallet.
Mockning och lite annat smått o gott stod på agendan och sedan lastade vi in Wilma för en ca 8 minutersfärd i transporten till ridhuset i Algutsrum där jag hade kurs :)
 
Ebba red Snobben (Mistys Ronaldinio) i första gruppen och han var riktigt fin - blir lite tokstark och obstinat ibland, men på det stora hela jättefin!
I andra gruppen red hon Wilma som oxå var rätt lugn och lydig :)
 
Vi hoppade Jump Clubs övning som låg på nätet  - småhinder på böjda spår - blev en mycket bra övning :)  Så roligt att se hur lätt barn och ungdomar har för att förbättra och förändra brister - några enkla tips och: vips så bara gör dom rätt!  Dom är fantastiska!
 
Tänker ofta att tänk om alla ungar kunde gilla skolan lika mycket som dom gillar sin hoppträning!  Så lätt det är att kommunicera då!  Självklart måste läraren oxå gilla sitt jobb och sitt ämne - då smittar ju intresset av sig!
 
I morgon blir det banhoppning hela förmiddagen :)))
 
 

RSS 2.0