Valborgsmässoafton :)

Just hemkommen från en fantastiskt trivsam kväll tillsammans med många från gänget på Torslunda Gård där vi står uppstallade :)  Vi hade dessutom kvällsjouren så det passade väldigt bra!
 
Grillkväll i blomsterhagen - såå vackert - och en rundtur bland blommor och historik av guiden/gårdsägaren Janne - mycket intressant!  Majbrasa och sång.....vi försökte faktiskt att komma ihåg texten på de traditionella sångerna...men det gick sådär......Sjöng i Förlösa Kyrkokör för sådär 14 år sedan.....måste börja igen när jag blir "Passionär" - hahaha - det är såå kul att sjunga ju!
Hur eller hur - både maken och sonen Calle hängde på ikväll - och så klart hundarna Allan, Flisan och kompisen Leo :))))) Alla mycket nöjda med kvällen!
 
 
Prinsessan Wilma fick - förutom nya skor - ett bra markarbetspass idag, så det känns bra inför helgen i Västervik :)  Vi åker imorgon och stannar till i Blomstermåla på vägen upp där jag ska hålla träning - "två flugor på smällen" :)))))
 
Svensk Ponnysport upptar mycket av min vakna tid för närvarande och det händer mycket :)  Håll koll på FB-sidan.......
Man inser när man är mitt uppe i allt detta - vilket otroligt engagemang det finns och så otroligt mycket vilja, kunskap och civilkurage!  önskar att fler vågade stå för vad dom egentligen tycker, men vet att det är oerhört svårt att våga sticka ut och tycka....man kan ju komma i kläm....och det kan göra ont......Jag hoppas att vi alla kan hjälpas åt att få ett så bra klimat som möjligt i vår underbara ponny & ridsport!
 
Alla mina elever har nu fått erbjudande om att köpa fina schabrak med tryck "Team Equus Cabella" - på detta vis kan eleverna visa vem dom tränar för och att jag är stolt över dom allihop - oavsett nivå :)  Har man åsikter om deras ridning/uppförande kan man vända sig till mig direkt - hahaha :)))
 
Ha en fortsatt trevlig Valborg! :)
 
 
 
 
 

Vad händer nu...???

I dag ser man info på SvRF:s hemsida om flera nya ponnycuper - med stilbedömning - naturligtvis, numera heter det oftast inverkansridning........
 
Till saken hör att jag känner ett flertal stildomare och dessa har inte fått någon information om de nya protokollen som publicerats och ingen info över huvud taget!?
Våra "förtroendevalda" bestämmer allt detta, men frågan är hur man i hela friden ska kunna fortsätta att ha förtroende för detta förbund som uppenbarligen inte lyssnar på utövarna - medlemmarna!?
 
Jag försöker verkligen att förstå vad det är som händer - jag är ju en del av förbundet - men antingen är jag inte tillräckligt smart eller är det som händer inte meningen att vi "utomstående" ska begripa!  Vi är ju bara medlemmar i ett förbund som hittar på regler och ändrar på regler lite hur som haver känns det som.....:(
På fem platser kommer det att arrangeras kval i en stilcup - dessa kval kommer att gälla som SM-kval för nästa år....på FEM platser i hela landet!?  Nästa år ska det vara obligatoriskt att rida stilhoppning för att kvala SM......
Lider med alla som bor norr om Stockholm - ridsporten ska vara tillgänglig för alla....eller.....?
 
Hur ska vi kunna lära våra barn och ungdomar hur en demokrati fungerar när denna kommunikation är som "Goddag Yxskaft"!
Svensk PonnySport har gjort skrivelser och enskilda medlemmar har gjort skrivelser och ställt frågor och vädjat om svar på sina frågor, bett förbundet att tänka efter mer än en gång, vädjat om att lyssna på medlemmarna som är aktiva inom ponnysporten - men ingen respons!
 
Jag är definitivt inte vän av konflikter, avskyr krig lika mycket i dag som när jag var liten och skrev i boken "Mina Vänner" vad jag avskydde mest - KRIG!  Tror inte på lösningar där man hämnas genom att vara lika dum tillbaka, men jag vet faktiskt inte hur vi som tycker annorlunda ska kunna nå fram!  Gudarna ska veta att vi har försökt! 
 
Roligt ska det vara! :)
 
Svensk Ponnysport jobbar för fullt och tanken har hela tiden varit att "hjälpa" förbundet i ponnyfrågor - att framför allt stötta utövarna med deras frågor och hjälpa till att framföra mångas undringar och åsikter.
Som det ser ut idag verkar ingen kommunikation att fungera dessvärre - har SPS en idé på hur man skulle kunna göra, svarar SvRF med att snarare göra tvärtom.
Alla dessa som ondgör sig över ponnyryttarnas ridteknik - backa bandet och kolla i era egna gömmor hur bra ni var från början.......
SPS vill lägga mycket energi på utbildningar för tränare - inte bara i ridtermer, utan med tyngd på pedagogik.  Även mer kunskap både till ryttare och föräldrar förespråkas - alla ska bli duktiga ryttare efter sina egna förutsättningar, i sin egen takt och dessutom ska vi alla ha roligt på vägen!
 
Håll ögonen öppna - SPS på väg!

Måndag 28 april :)

En helt underbar dag :)
Hundrunda, slappat, solat lite, slappat slappat och slappat och haft träning på Öland i strålande solsken och sommarvärme! :)))  Hann dessutom med att åka runt vårt stall så jag fick äran att kvällsfodra :)  När man inte har eget ställe sköter man ju inte fodringarna mer än då och då.....och jag tycker det är så mysigt när hästarna mumsar och lugnet lägger sig - helt underbart :)
 
Jobbar på med Kalmar/Ölands läns Ryttargala som vi ska ha i januari - vi jagar runt och tar in offerter på goda menyer, så nu börjar det likna något :)  Ska bli så himla roligt när allt går i lås!
 
Svensk Ponnysport jobbar på - om nu någon trodde något annat - men det är ju alltid så att för att komma vidare, måste vissa andra detaljer klaffa - men bara lugn - SNAAAAART! :)
Jag är helt fascinerad över hur mycket kunskap och energi det finns i dessa otroliga människor som lägger sin själ i att ALLA ska kunna vara med och ha roligt på sina villkor och efter sin förmåga och känna att dom duger :) 
Vi som engagerar oss är inga curlingföräldrar som bara ser till att våra ungar ska ha det bra - många av oss har ungdomar på häst numera och även ungdomarna är med i gruppen och jobbar och vi vill bara att andra ska kunna fortsätta att ha lika roligt under ponnytiden som vi själva har haft!  Vi vill att alla ska få en bra grundutbildning och god hjälp på vägen - utveckla samarbetet tränare, ryttare och föräldrar - en helhetssyn för att skapa ett intresse som ska vara för livet :)
 
Så ser jag på det hela :)
 
Hoppas oxå på en ponnysektion i SvRF som jobbar specifikt med ponnyfrågor - vore väldigt bra!
 
LIFE IS NICE :)
 
 

RSS 2.0