Såå uppgiven....:(

Idag fick vi tråkiga besked angående Emmas häst Monja.....Emma bröt ju foten i måndags och eftersom hästen svullnade upp rejält igen efter skenturen var vi till kliniken.....Idag gjordes en titthålsoperation och den visade på en senskada (som hon alltså fick redan i januari i hagen), men som inte har visat sig på alla ultraljud som gjorts och inte heller genom hälta!  65% chans att bli frisk låter ju inte sådär strålande....och att fungera som hopphäst på 120-130-nivå känns tvivelaktigt.....Konvalescenttid upp till nio månader.....sååå ledsamt!!!
 
Lider så med våra bästa vänner Emma & mamma Lotta <3
 
Redan innan jag visste detta idag så var jag down :(  Denna underliga ponnydebatt sliter som fan!!!!
 
Lotta Björe uttalar sig i Tidningen Ridsport och säger att: "Många gånger har man taggarna utåt när man inte är trygg i det man håller på med och då är man inte heller öppen".
SPS har gjort massor av försök att föra dialoger med SvRF - men dom är noll intresserade av att ta in det som sägs!   Vi som är med i SPS är trygga i det vi tycker och gör och är väldigt öppna för dialoger! SvRF går gärna raka vägen ut och gör tvärtom mot vad som sägs under dessa träffar - ingen öppenhet där inte!
 
Sakfrågan som från början var: "Nej till Stil som avgörande på SM" - är numera något helt annat!
Vi som vågat tycka detta, idiotförklaras gång på gång, genom diverse utspel från högt uppsatta tränare, journalister, förbundsmänniskor och även andra som inte ens är insatta.......allting vinklas till förbannelse och numera innefattar frågan ALLT som har med ponny att göra!
 
Numera är det bara PRESTIGE i allt - vad vi säger och menar tycks vara oviktigt!
 
Calle & Jojje tvåa på ÖlandsMästerskapet i dressyr LB:2 2002
 
Det tragiska är att en del av dessa uttalande görs alltså av superduktiga, högt uppsatta tränare, som man i alla tider har sett upp till och tycker är superbra!  Vart finns nu pedagogiken!?  Blir man bättre av att bli nedvärderad??
Barn ska tåla kritik - jamen det gör dom ju!!!! MEN dom ska väl för farao inte bli uthängda till allmänt åtlöje!?
 
VARFÖR ska det vara så svårt att förstå: ATT VI ALLA vill att ALLA ska rida bra! De flesta som tävlar gör det för att det är roligt - lite grädden på moset - men har inga som helst planer på att "bli något stort"!
Dom vill ändå vara duktiga och göra sitt bästa!
Har man något som helst hum om barn och ungdomar vet man att i tonåren växer både kroppen och knoppen och livet är nog besvärligt ändå, utan att alla ska tycka tusen saker!  Dom är redan sina egna domare så det räcker, trycker ner sig själva så långt det går utan att vi vuxna ska trycka ner ännu mer!
 
Om denna hysteriska debatt ska kunna sluta i något gott, måste alla FÖRSÖKA FÖRSTÅ och INSE att vi alla strävar mot god djurhållning och duktiga ryttare - skillnaden är att de flesta av oss har inte så höga krav, så att duktig ryttare jämställs med Världscupen!
 
Jag funderar allvarligt på om det verkligen är värt att lägga så mycket energi i hästvärlden.....slutade med hästar under några år i början av nittiotalet därför att jag var så trött på alla hästfolk med alla sina åsikter......känner att utbrändhetssyndromet tyvärr kommer tillbaka......
Vore väl enklast att bara vara en vanlig hästmänniska som smågnäller över allt och alla, men ändå inte orkar göra något radikalt.....tänk vad enkelt det skulle vara att bara vara egoistisk......
 
Problemet är bara att jag gillar ungarna och tror att vi vuxna behövs.....trots allt......
Så jäkla rörigt och ovärt inlägg, men just nu känns det bara skit!

Kommentarer
Postat av: Malin lv

Du är en klippa, skriver så fantastiskt bra sätter ord på det som vi så många känner. Hoppas verkligen att du orkar kämpa!
Ledsen för era vänner skull, hoppas att allt löser sig för dom. Kram på dig!

Svar: Brukar hugga tag igen :)))))
Ann "Bella" Rodhelind

2014-04-25 @ 06:49:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0