Inverkansbedömning....:(:)

Man blir ju riktigt glad när man hör vad stildomaren - ursäkta INVERKANSDOMAREN Lars Parmler ansåg om ponnyungarnas ritter under "Inverkans Cup" Msv B i helgens tävlingar i Skyrup:  Citat- "Jag var nyligen i Holland på deras mästerskap för ponny, j, yr och S.... och den ridning jag sett här idag håller minst lika hög klass, jag skulle till och med säga högre klass"- slut citat...:)))))

Hörde oxå att ingen av ryttarna fick under 21 poäng (numera endast tre bedömningspunkter i nya protokollet och en ryttare fick tom FULL POTT - (30 poäng)! 
 
BRAVO PONNYUNGAR :)))))
 
Som flera av mina vänner i SPS-gruppen ofta påpekar: "Varför ska man laga något som inte är trasigt?"
I hela detta ämne har det bara gått prestige och SvRF skulle aldrig backa, för det skulle ju betyda att dom erkänner att detta kanske inte var rätt väg......nä, nu ska det vara stil/inverkan fullt ut och överallt, men till vilken nytta??
 
Återigen citerar jag en klok väns kloka ord i ämnet: "Det är ju just detta med bedömningen...det kan aldrig bli en total "varudeklaration" över en ryttares förmåga, endast ett kvitto på hur det gick just dessa ca 60 sek på banan just idag. Sedan är det klart att en kunnigare ryttare över tid och efter många bedömda rundor troligen hamnar högre i snittpoäng än en mindre erfaren eller kunnig ryttare. MEN de flesta som ondgör sig över "dålig ponnyridning" har nog sett de allra lägsta klasserna och någonstans måste man väl få lov att vara nybörjare?
På en nationell tävling i MB-MA ser de allra flesta riktigt bra ut!!
När man dömer får man tänka sig en "perfekt bild av hur det ska se ut när det är som bäst i en LB eller MA" eller vilken klass man dömer. Detta ger 10 p och sedan drar man av beroende på vad man ser och hamnar på eventuella lägre poäng."
 
 Calle & på C-ponnyn Holdfast More Magic på Börjes Cup 2005 :)
 
60 sekunder, kanske två gånger i månaden, kan omöjligt göra en ryttare till en mycket duktigare ryttare!
Jag brukar säga till mina elever att det är egentligen inte är det vi gör på träningarna som gör dom till bättre ryttare, det är hur mycket dom ÖVAR på det jag tjatat om och det vi gjorde på träningen! Många timmar på hästryggen och många språng i kroppen gör dig bättre, men för de flesta med egen häst kan det aldrig bli mer än 6 timmar ridning/vecka och kanske två dagar hoppning! Man kan ju inte slita ut den enda hästen man har och då måste det få ta lite längre tid att bli duktig!
Att sedan bli en duktig tävlingsryttare kräver att man tävlar ofta och skaffar sig rutin och även här kan man ju inte slita ut sin enda häst. Säg att man kanske snittar ca 40 starter/år på en häst..........då måste man tävla i 10 år för att komma upp i 400 starter och då börjar man få lite rutin :)
 
Roade mig tidigare idag med att räkna ihop alla starter som mina egna barn gjort genom åren....JA, jag har faktiskt skrivit upp varenda tävling och vartenda resultat från tidernas begynnelse :)))))  (Och idag har jag varit seg som en deg och inte gjort så många intelligenta knop.....)
 
Calle började tävla 2000 som åttaåring och tävlade fram tom 2007. Han har gjort totalt 433 starter - alltså ett snitt på 54 starter/år. (Han red inte bara sin/sina egna utan även en del andra - något år gjorde han över 100 starter.)
Ebba började tävla 2002 som sexåring och har fram till idag ridit 755 starter - alltså ett snitt på 58 starter/år. (Ebba har oxå tävlat många olika ponnisar och ridit åt andra.)
OCH ÄNDÅ tycker jag ju inte att vi har jättemycket rutin - hahaha :)
 
RIDSPORTEN ÄR EVIG och DÄRFÖR ÄR PONNYSPORTEN ÄNNU VIKTIGARE - den varar inte för evigt - ta tillvara den så länge DU VILL!

Har som sagt alltid varit FÖR stilbedömning, men tycker faktiskt inte längre att det fyller någon större funktion!  Visst kan man använda bedömningen, men på ett utbildande sätt på lägre nivåer - och som ett komplement till andra "vanliga" bedömningar.
 
Vi hade stilhoppning i 1 metersklassen i lördags i Mönsterås - 11 starter.....dom som vann tyckte säkert det var roligt - precis som det brukar vara när det går bra :))))
På den nivån kan jag tycka att det är ok, men det ska som gälla även på häst - det är inte ett ponnyproblem. Inget problem alls egentligen - hahaha!
De flesta jag känner tränar för någon, dom som inte gör är det synd om för anledningen är oftast att dom inte har råd - inte att dom inte vill bli bättre!
 
Klurar på hur jag ska gå tillväga för att nå ut överallt ang "Ride for Cancer" - HJÄLP MIG ATT SPRIDA IDÈN!
Tänker ju att alla klubbar ska skriva i sina propositioner inför augustitävlingarna (eller annan) att vi skänker pengar för just detta ändamål!


Kommentarer
Postat av: Lena

Känns bra, min lille Philip blev 2:a i "stilen" o vann klassen! Han har tränat hårt nu i några veckor för han var ju med i Helsingborg när alla red såå dåligt 😜

Svar: Hahaha - visst är det bra att dom kan bli sååååå mycket bättre på sååå kort tid - hahaha! :) Hälsa och gratta gossen!
Ann "Bella" Rodhelind

2014-05-12 @ 23:02:40
Postat av: Kenth Wasserman

Bella: kanoninlägg! Lena underbar kommentar :-) Men den där Behrmann har ju inte sagt något läsbart alls sedan hon förstod att hon ägnat sig åt ren mobbing av hela ponnyryttargänget.

Svar: Kanske lika bra va :D :D :D
Ann "Bella" Rodhelind

2014-05-13 @ 20:09:19
URL: http://www.olandanordgard.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0