Varför jag älskar ridsport :)

Ridsport berör, upprör, stör, sammanför, ja, jag vet inte allt den gör!  Passerar sällan obemärkt förbi i alla fall :))
 
Har man en gång fastnat i sporten tenderar man att bli kvar för evigt....och JA, jag är vääääldigt nördig - hahaha!
Kommer hem från tävlingar och går genast in på datorn och kollar resultat från alla andra tävlingar - hahaha! :)
En dag utan att stoppa näsan i hästhalsen och nosa lite god lukt....inträffar väldigt sällan :))
Njuter dessutom av att gå i stallet och mocka en box eller två och bara mysa :)  Älskar att stå på ridbanan och undervisa vetgiriga elever i alla åldrar :)  Och just det att alla åldrar kan hålla på är ju helt fantastiskt!
 
Den fantastiska Ulla Håkansson fick tacka nej till helgens SM i dressyr pga en envis hosta - Ulla är 76 år och rider på högsta nivå - helt galet och helt underbart fantastiskt!!!
 
Min äldsta elev för närvarande är Tomas 69 i år och min yngsta är Meia 6 år - visst är det underbart!
Alla kan ägna sig åt hästar och hästen väljer inte bort dej eller diskriminerar dej pga politisk åsikt, hudfärg, ålder, sexuell läggning, intelligens eller whatever - är det konstigt att vi är så många utövare!  Kan man eller vill man inte rida själv finns det tusen olika sätt att ändå "hålla" på med hästar!
 
 
 
Få sporter kräver ett sådant föräldraengagemang som ridsporten för den tävlingsintresserade och jag talar nog för många när jag säger att den underbara kontakten som jag har med mina två yngsta barn kan jag tacka ridsporten för!  Vi hade nog aldrig tillbringat så många timmar och så många helger tillsammans om vi inte hade haft detta gemensamma intresse! :)
 
I dag har jag varit iväg och roat mig som domare på lokal hopptävling på en liten klubb som har återuppstått som tävlingsarrangör - mycket bra och välarrangerat!  Vi betsämde idag att när klubben har sin nästa tävling i augusti - en dag ponny och en dag häst - så slår vi ihop intäkterna från bägge dagarna och skickar hälften till Cancerfonden (blir ju EN dags intäkter :))  Hoppas att många, många klubbar nappar och att många kommer på tävlingen:)))))
 
I morgon bär det av till Braås där Ebba ska hoppa 120 och 130. Vi får sovmorgon som omväxling, räknar att vi ska vara där 13.30 och har nära två timmars resa :D
 
FÖR EN TREVLIG DAG TACKAR JAG :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0